15-12-2020 — 

Update juni 2021: we zijn voorzichtig weer open (op afspraak) !

Naar aanleiding van het besluit van het kabinet tot een lockdown zijn de receptie en de studiezaal van het Gemeentearchief Schiedam voorlopig nog gesloten voor bezoekers. Dit om contactmomenten en reisbewegingen verder te beperken en zo verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. 

Het gemeentearchief is in deze periode telefonisch bereikbaar, maar contact gaat bij voorkeur per e-mail via archief@schiedam.nl

Op deze pagina van de Gemeente Schiedam vindt u meer informatie over het coronavirus en wat u kunt doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.


Verder onderzoek

Onze excuses voor het ongemak. U kunt natuurlijk wel onderzoek blijven doen met onze online diensten; SchiedamGen voor stamboom onderzoek, de Beeldbank voor afbeeldingen, de Krantenbank voor kranten en tijdschriften en de webstek mijnadres.org voor bouwtekeningen.

Stamboom pdf

En er is meer vanuit thuis te ontdekken. Bijvoorbeeld de app 'Schiedam 1598' of de Schiestorie podcast
Voor thuiswerkers met (kleine) kinderen bieden we een zelf uit te printen) stamboom. Met de tip om de kinderen naar grootouders te laten bellen om het in te vullen. Er is ook een versie van de stamboom voor alleenstaande ouders. Succes!