kinderen bespelen het kerkorgel

Orgel bespelen

Aleida en Liduina, twee vrouwen uit de Middeleeuwen, zijn beiden belangrijk geweest voor de stad. Veel plekken in Schiedam herinneren aan hen. In het programma Wiven van Sciedamme volgen leerlingen een dag lang de sporen die deze twee bijzondere vrouwen hebben nagelaten.

Programma

De leerlingen krijgen uitleg in de Liduina Basiliek en beklimmen de toren van de Grote Kerk. Ze ontmoeten de organist van de Grote Kerk, verkennen de ruïne van het 13e-eeuwse kasteel ”Huis te Riviere” en bekijken in het Gemeentearchief het oudste boek van Schiedam over het leven van Liduina. De jongeren leren de stad en zijn geschiedenis kennen door bij elk onderdeel de opdrachten in te vullen. 

De docent geeft aan de hand van de folders “Geloofwaardige gebouwen” van het Erfgoedhuis leerlingen één of meerdere voorbereidingslessen.

Erfgoedspoor

Dit educatieve project is een onderdeel van Erfgoedspoor, een initiatief van het Erfgoedhuis Zuid-Holland. Erfgoedspoor biedt lesstofvervangende of – aanvullende projecten waarbij scholen de culturele omgeving en lokale erfgoedinstellingen gebruiken.

In 2008 heeft het Gemeentearchief Schiedam hiervoor de Erfgoedspoorbokaal gekregen.

Informatie

Voor wie:  onderbouw voortgezet onderwijs
Waar:  diverse plekken in de stad 
Wanneer:  gehele schooljaar 
Duur:  hele dag (9.00 – 14.00) 
Kosten:  € 4,- per leerling
Materiaal:  opdrachtenboekje (zelf reproduceren)
Evt. brochure:  Geloofwaardige Gebouwen €1,- te koop bij Erfgoedhuis.
Contactpersoon:  Caroline Nieuwendijk

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden of meer informatie over dit project? Neem dan contact met ons op via contact@schiedam.nl of bel 14 010.