12-05-2011 — 

Het Gemeentearchief Schiedam brengt de DVD met Wilton-Fijenoord bedrijfsjournaals compilatie in tweede druk uit, nu met het eerste bedrijfsjournaal in kleur uit 1976!

wk19_1.jpg

De compilatie van dertig jaar aan bedrijfsjournaals (bijna 19 uur materiaal!) heeft een speelduur van ca. 60 minuten. Het extra complete journaal duurt 37 minuten. Deze opnieuw vormgegeven tweede druk kost slechts € 7,50 (excl. eventuele verzendkosten à € 2,50). Uniek materiaal om te hebben of cadeau te doen! 

Schiedamse scheepsbouw

Dertig jaar lang, van 1953 tot en met 1982, maakte de Dok- en Werfmaatschappij Wilton-Fijenoord in eigen beheer een bedrijfsjournaal met daarin de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

De nieuwbouw en reparatie van schepen, doop en tewaterlating, bedrijfsopleidingen, personeelsverenigingen, jubilea, Koninklijke bezoeken en bedrijfsvoering, al deze onderwerpen kwamen aan bod in de filmjournaals van het Schiedamse bedrijf waar op het hoogtepunt meer dan 7.500 mensen werkzaam waren. 

Het Gemeentearchief Schiedam is de trotse eigenaar van dit historisch belangrijke beeldmateriaal. In 2004 zijn alle bedrijfsjournaals van Wilton-Fijenoord geconserveerd en gedigitaliseerd. Iedereen kan ook in de studiezaal van het gemeentearchief de films vanaf dvd bekijken.

Deze eerste druk is uitverkocht, dus sla snel uw slag met de tweede uitgebreide uitgave!