10-04-2024 — 

Wikipedia middag*
*Schrijf geschiedenis – vrouwen editie


De Schiedamse geschiedenis is divers en interessant, maar bij veel mensen nog niet zo goed bekend. Gelukkig kunnen we daar samen iets aan veranderen. Wikipedia is wereldwijd één van de populairste websites en bevat enorm veel informatie. Maar toch ontbreken er nog wat Schiedamse verhalen. Iedereen kan, binnen de regels, informatie aan Wikipedia toevoegen. Op 12 april 2024 willen ervaren Wikipedia vrijwilligers én Schiedamse geschiedeniskenners belangrijke Schiedamse personen en verhalen aan Wikipedia toevoegen. 

 
Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor alle Schiedammers, jong en oud en geïnteresseerden in de geschiedenis van de stad. We richten ons deze dag vooral op Schiedamse vrouwen, maar als je heel graag met een ander onderwerp aan de slag wilt, kan dat ook. Je hoeft geen Wikipedia-ervaring te hebben. Er is hulp aanwezig en je kunt ook met iemand samenwerken als je dat fijner vindt. Je hoeft niet al heel veel te weten over een onderwerp, je kunt hulp krijgen bij je onderzoek. Het is fijn als je je eigen laptop of tablet mee kunt nemen.
Als je al wel ervaring hebt met het schrijven van Wikipedia-artikelen hopen we ook zeker dat je komt.
 

Wat is er te doen?
●             We gaan aan de slag om artikelen te schrijven over de historische en meer recente vrouwen van de stad Schiedam (een ander onderwerp mag natuurlijk ook).
●             Je kunt een (kort) artikel schrijven over iemand die nog ontbreekt, maar volgens jou wel een pagina verdient.
●             Je kunt informatie toevoegen aan een bestaand artikel.
●             Je kunt een (deel van) een artikel vertalen in een andere taal, zoals Engels, Pools, Arabisch of Turks.
●             Archiefexperts kunnen je op weg helpen bij onderzoek in online bronnen.
●             Er is ook tijd voor koffie/thee en iets zoets en om ervaringen te delen.
●             Heb je een goed idee voor een bepaalde vrouw die jij graag meer aandacht wil geven? Stuur dit dan zeker naar: geschiedenis@stedelijkmuseumschiedam.nl
Dit wil je weten:
●             Datum: vrijdag 12 april
●             Tijd: 13.30-16.30 uur
●             Adres: Korenbeurs Bibliotheek; Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
●             Laat zeker weten dat je aanwezig bent door een e-mail te sturen naar: geschiedenis@stedelijkmuseumschiedam.nl
 
 Dit evenement is een samenwerking tussen het Gemeentearchief Schiedam, Bibliotheek Schiedam, de Historische Vereniging Schiedam en Stedelijk Museum Schiedam.