16-12-2015 — 

De gemeente Schiedam organiseert zaterdag 16 januari 2016 het Open Huis. Van 13.00 tot 16.30 uur kan iedereen een kijkje nemen in het gemeentehuis; van de Aleidazaal, de zaal waar de gemeenteraad vergadert, tot de 14e etage! De burgemeester zoekt speciaal voor deze gelegenheid een nieuwe ambtsketen gemaakt door basisschoolkinderen.

wk51_03.jpg

Burgemeesters hebben een mooie ketting om, ook wel een ambtsketen genoemd. Meestal zijn ze van zilver, en al heel oud. “Ik ben sinds ik in Schiedam burgemeester mag zijn erg gehecht geraakt aan de ambtsketen”, vertelt burgemeester Lamers. “Bij elke belangrijke gebeurtenis, ontmoeting of raadsvergadering mag ik hem om. Binnenkort is het Open Huis op het Stadskantoor en het lijkt me leuk als kinderen van de basisschool voor deze gelegenheid een nieuwe keten voor me maken.”

Ontwerp jij de nieuwe ambtsketen?

Zit jij op de basisschool en kom je uit Schiedam? Haal dan deze kerstvakantie je knutselspullen uit de kast en maak een mooie, nieuwe ambtsketen! Bijvoorbeeld van stukken kurk, paperclips, kralen of zilverfolie. Een deskundige jury onder leiding van de burgemeester kiest de mooiste ketting. 

Jurybeoordeling

Bij de beslissing wat de mooiste ketting is, let de jury op drie dingen:
Zorg dat de ketting lang genoeg is (en niet te zwaar!) zodat de burgemeester  deze past. 
Maak in de ketting een verwijzing naar iets typisch Schiedams, zoals de scheeps- of jeneverindustrie. En misschien kun je er iets over je eigen straat of familie in verwerken, of iets wat je zelf belangrijk vindt voor de stad, zoals sport of natuur? Kijk voor meer tips en een kleurplaat die je hier kunt downloaden.
Zet ergens op de ketting of maak iets aan de ketting waar in het klein op staat ‘OpenDag2016’, je naam, je leeftijd en je telefoonnummer.

Je ketting inleveren

Je mag je knutselwerk opsturen naar de Gemeente Schiedam (Postbus 1501, 3100 EA, Schiedam) of even afgeven bij de centrale receptie aan het Stadserf. Inzenden kan tot en met woensdag 13 januari 2016. De winnaar wordt zaterdag 16 januari tijdens het Open Huis bekend gemaakt. Veel succes!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Klik hier voor een kleurplaat met de verschillende Schiedamse wapenschilden!

wk51_01.jpg