21-04-2020 — 

Het Gemeentearchief Schiedam is actief bezig beelden anti-Corona maatregelen en acties in Schiedam vast te leggen, maar kan uw hulp goed gebruiken.

Particulieren

Daarom willen we vragen opvallende zaken uit uw directe omgeving vast te leggen en naar ons op te sturen.Denk bijvoorbeeld aan boodschappen achter ramen, krijttekeningen op straat, een verlaten straatbeeld, enzovoort. Een selectie zal worden opgenomen in het online fotoarchief.  

Let wel dat u zich op een veilige en verantwoorde manier buiten begeeft, hou voldoende afstand.  

Bedrijven

Ook vragen we winkels en bedrijven posters met aankondigingen en maatregelen omtrent Corona als deze niet meer nodig zijn te bewaren voor het gemeentearchief.

Opsturen

Voor vragen of het toesturen van foto’s kunt u e-mailen naar archief@schiedam.nl Vergeet a.u.b. niet uw naam en adres te vermelden. (Bij inzending gaan we er van uit dat u geen bezwaar heeft tegen het vertonen van uw foto in de Beeldbank, onder vermelding van de auteur.)

Winkelmandjes zijn verplicht bij slijterij Alambic op de Hoogstraat. (Foto: Jan van Kampenhout, Gemeentearchief Schiedam)
 

Persbericht van dinsdag 28 april 2020:

‘Schiedam in Coronatijd’ foto’s naar het Gemeentearchief Schiedam!

Het Gemeentearchief Schiedam is bezig beelden uit de gemeente tijdens de ‘coronaperiode’ vast te leggen en te bewaren. Samen met Schiedammers!

Na de laatste oproep om anti-Corona maatregelen en acties in Schiedam vast te leggen zijn er een kleine vijftig foto’s binnengekomen. Bijvoorbeeld  mensen in een rij voor de winkel met anderhalve meter tussenruimte, afgezette wegen, berenjacht, waarschuwingen op matrixborden en Schiedammers in beweging op de balkons van hun flatwoningen. Hartelijk dank aan alle inzenders!

We blijven particulieren vragen om opvallende zaken uit hun omgeving vast te leggen en naar ons op te sturen. Let altijd op dat u zich op een veilige en verantwoorde manier buiten begeeft, hou voldoende afstand!  Een selectie van de foto’s zal worden opgenomen in het online fotoarchief, dus vergeet niet uw naam en adres te vermelden. Interieurfoto’s zijn ook welkom. Misschien heeft u een aparte werkruimte ingericht, of Koningsdag in de tuin gevierd? 

Ook vragen we winkels en bedrijven posters met aankondigingen en maatregelen omtrent Corona als deze niet meer nodig zijn te bewaren voor het gemeentearchief. Voor vragen of het toesturen van foto’s kunt u e-mailen naar archief@schiedam.nl

Kijk hier een reportage die Schie.tv op zaterdag 2 mei 2020 maakt van gemeentearchivaris Laurens Priester maakte: 'Later kunnen we ons niet voorstellen dat dit heeft plaatsgevonden'.

Van linksboven met de klok mee; -lege broodschappen in de Albert Heijn halverwege maart (foto Jan van Kampenhout) –Corona bloemenhandel heeft de naam op de bestelbus gewijzigd, (foto Janet Bakker), -Wandelen met anderhalve meter afstand aan de Poldervaart (foto Marcella Heijboer), - Krijttekeningen vanuit de seniorenflat Heijermansplein (foto T. van der Reest)