30-11-2010 — 

Acht leerlingen van de Openbare Scholengemeenschap Schravenlant College hebben in korte tijd een kleine maar mooie expositie in het Gemeentearchief Schiedam gemaakt die tot 7 januari 2011 te zien zal zijn. Met het luiden van de originele noodklok uit de Gorzen opende wethouder Wil Vissers afgelopen maandag 29 november de tentoonstelling.

Een propere vergaderzaal

Stageperiode

De leerlingen van de 4e klas van het Schravenlant maakten uitgebreid kennis met het gemeentearchief doordat ze een week lang in tweetallen onderzoek deden naar verschillende onderwerpen: de watersnood in de Gorzen op 1 februari 1953, het onderbrengen van de evacués in Schiedam, hulpacties in de vorm van inzamelingen van geld en goederen voor de watersnoodslachtoffers en de bouw van de Deltawerken in Schiedam.

Wethouder Wil Vissers

“De leerlingen moesten in een snelkookpan van drie dagen zelf op mensen afstappen en zaken uitzoeken,” aldus wethouder Vissers, “Ik denk dat het belangrijk is voor diegene die een ramp van deze omvang niet hebben meegemaakt daar over leren. Dat toont maar weer aan hoe belangrijk geschiedenis is.”

Verslag

Krantenkop

Verslag "Tieners duiken in archief over ramp" (opent in nieuw venster) bron: Rotterdams Dagblad / Algemeen Dagblad