28-05-2019 — 

Op zaterdag 26 mei 2019 is Ser Louis op 83-jarige leeftijd overleden. Sinds 1989 werkte Ser als vrijwilliger bij het Gemeentearchief Schiedam. Ser toonde grote inzet voor betrokkenheid bij de stad en de geschiedschrijving van Schiedam. Bij het gemeentearchief heeft hij vakkundig vele foto’s beschreven en veel gewerkt aan de inhoud van aktenzoeker SchiedamGen. 
 

Het standaardwerk over onze stad tijdens de Tweede Wereldoorlog, ‘Schaduwen over Schiedam’, verscheen onder zijn eindredactie in 1995. Ser was redactielid van de ‘Ach Lieve Tijd’ tijdschriften uit 2001. Ook was hij een van de grondleggers van de bekende cursus ‘Ken Uw Stad’, waarmee sinds 2007 belangstellenden meer kunnen leren over Schiedamse onderwerpen. Ser Louis was sinds 2008 lid van de ‘straatnamencommissie’ (de Commissie Naamgeving Openbare Ruimte) namens de Historische Vereniging. Vorig jaar kwam nog zijn boek ‘Een kleine geschiedenis van de joden in Schiedam’ uit.

De Grootspeld en Papierklem

Zijn inspanningen kregen publiekelijk erkenning. In 2007 ontving Ser van de gemeente de M.C.M. de Grootspeld vanwege zijn vele verdiensten als vrijwilliger bij diverse verenigingen en instellingen. 
Om vijfentwintig jaar als vrijwilliger bij het Gemeentearchief te eren, werd Ser Louis in 2015 benoemd tot lid in de Orde van de Koperen Papierklem, een interne onderscheiding voor bijzondere medewerkers.