03-09-2014 — 

Van 4 september tot 16 oktober 2014 is in de Bibliotheek Schiedam de expositie ‘Ratatouille’ te zien, samengesteld door gemeentearchivaris Laurens Priester.

wk36_3.jpg

Op donderdag 4 september wordt van 16.00 - 17.00 uur de expositie ‘Ratatouille’, samengesteld door gastcurator Laurens Priester, officieel geopend. Deze opening vindt plaats in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De selectie van Laurens Priester is tot donderdag tot 16 oktober 2014 te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1. 

Van Bloemenbuurt tot Stadserf

Laurens Priester (Den Haag 1961) groeide op in de Bloemenbuurt van Den Haag en in een nieuwbouwwijk van Rijswijk. In 1986 behaalde hij zijn doctoraal maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als freelancehistoricus/journalist begon Laurens in 1991 aan de opleiding tot hoger archiefambtenaar aan de Rijksarchiefschool in Den Haag die hij in 1993 voltooide. Vanaf 1991 werkte Laurens in verschillende functies bij het Rijksarchief in Zeeland te Middelburg. De gemeenteraad van Schiedam benoemde hem met ingang van 1 juni 1999 tot gemeentearchivaris van Schiedam.

Tijdens zijn Zeeuwse en Schiedamse jaren verschenen regelmatig publicaties van zijn hand, onder meer betreffende de Zeeuwse waterstaatsgeschiedenis en de geschiedenis van Schiedam. Na bijna 25 jaar in Zeeland gewoond te hebben, verhuisde Laurens in 2005 naar Schiedam. Met veel plezier woont hij in Schiedam-West. Laurens is de trotse vader van vijf kinderen variërend in leeftijd van elf tot 28, waarvan drie uit zijn eerste en twee uit zijn tweede huwelijk.

Vanaf maart 2013 is de Bibliotheek Schiedam de samenwerking met het Centrum voor Beeldende Kunst, de verzamelplaats van kunst, cultuur en creativiteit in de stad, aangegaan. Zes keer per jaar nodigt de Bibliotheek Schiedam een gastcurator uit, die werken uit de collectie van het CBK kiest.