29-05-2007 — 

De nieuwe fototentoonstelling Trouwen en het stadhuis van het Gemeentearchief Schiedam toont aan dat het stadhuis op de Grote Markt al eeuwenlang dé trouwlocatie van de stad is. Wethouder van cultuur Menno Siljee opent de expositie in de Stadswinkel op woensdag 6 juni 2007 om 17.00 uur.

In maart riep het Gemeentearchief mensen op hun ‘leukste, mooiste of bijzonderste foto’s’ aan het archief te laten zien. Uit de selectie komt een divers beeld van trouwen in Schiedam naar voren. Bruidegommen met hoge hoed of lang haar, bruiden in het wit of zwart, op de Grote Markt arriverend met de fiets of in een klassieke wagen… Ook bijzonder aan de foto’s is het stadhuis dat door de bordesscène of zijn interieur ook een belangrijke rol speelt… en dat al sinds 1572!

Met de digitale techniek van de laatste jaren is fotografie nog meer dan vroeger voor iedereen toegankelijk geworden. Gelukkig schakelt het bruidsbaar meestal een professionele fotograaf in wat weer blijkt uit de kwaliteit van de tentoongestelde foto’s.

Op 6 juni 2007 opent wethouder van cultuur Menno Siljee de nieuwe fototentoonstelling Trouwen en het stadhuis in de Stadswinkel aan het Stadserf. De tentoonstelling is uiteraard voor iedereen kosteloos te bezoeken tijdens de openingstijden van de Stadswinkel. Gelegenheid genoeg dus voor iedereen om herinneringen aan uw eigen huwelijksdag of die van een ander op te halen!