06-05-2009 — 

Cricket & Football Club Hermes DVS, opgericht in 1884, vierde 8 april 2009 haar 125-jarig bestaan. Hiermee behoort de Schiedamse omnisportvereniging tot de oudste sportclubs in Nederland. Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum heeft het Gemeentearchief Schiedam een tentoonstelling in de Stadswinkel samengesteld, bestaande uit prachtige foto's uit de historie van de club.

Foto expositieruimte met Hermes foto's

Wat heeft het Gemeentearchief voor u geselecteerd? Voornamelijk elftalfoto's en actiefoto's, zowel in kleur als in zwart-wit. Maar ook geweldige foto's van de strijd om het landskampioenschap van het eerste elftal van Hermes DVS in de Rotterdamse Kuip in 1952 en het daaropvolgende ontvangst van de selectie aan de Rotterdamsedijk. Verder zijn er naast foto's interessante munten, borden, boekjes, posters en zelfs een 73 jaar oude cricket bat van wilgenhout te bezichtigen. Kortom; het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

De tentoonstelling bevindt zich in de Stadswinkel van de nieuwbouw van het Stadskantoor Schiedam (direct na de ingang rechts). De Stadswinkel is geopend op maandag van 12.00 - 16.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 8.00 - 16.00 uur en op donderdag van 8.00 - 20.00 uur.

Het unieke Hermes DVS materiaal, bestaande uit circa vijftig foto's, is tot en met vrijdag 12 juni 2009 te bewonderen. Het Gemeentearchief hoopt op een hoge opkomst!