16-03-2009 — 

Dertien leerlingen van de Openbare Scholengemeenschap Schravenlant hebben een tentoonstelling over de wijk Nieuwland in Schiedam gemaakt. De titel van de expositie is Nieuw licht op Nieuwland. Ze maakten de tentoonstelling in het kader van een maatschappelijke stage bij het Gemeentearchief Schiedam. Bij het samenstellen hebben de leerlingen van 4A kennisgemaakt met vele facetten van het werken in een archief.

Deelonderwerpen die aan bod komen op de expositie zijn het ontwerp van de nieuwbouwwijk Nieuwland door architect Horváth in de jaren 1950, archeologische vondsten in de wijk, de geschiedenis van scholengemeenschap Schravenlant, de achteruitgang van de buurt in de jaren 1970 tot en met 1990 en de door minister Vogelaar beloofde prachtwijk.

Voor de mensen uit Nieuwland en voor de mensen die geïnteresseerd zijn in deze wijk is dit een prachtige tentoonstelling. Je krijgt een hele nieuwe kijk op Nieuwland!

Woensdag 18 maart zal wethouder Yorick Haan van Schiedam de tentoonstelling om 17.00 uur in de Stadswinkel aan het Stadserf openen. De door leerlingen samengestelde tentoonstelling is te bezichtigen van woensdag 18 maart tot en met vrijdag 17 april 2009.