12-11-2007 — 

Leerlingen van Scholengemeenschap Schravenlant presenteren in samenwerking met het Gemeentearchief Schiedam een nieuwe tentoonstelling in het Gemeentearchief aan het Stadserf. De tentoonstelling heet “4A_A4, de weg kwijt”. Wethouder van Verkeer en Vervoer Yorick Haan opent de tentoonstelling op donderdag 15 november om 17.00 uur.

Of de A4 er wel of niet moet komen is een belangrijke kwestie die al vanaf 1951 speelt. Het aanleggen van de snelweg zou goed zijn tegen files, maar slecht zijn voor het milieu. Een snelle oplossing is nog niet in zicht. Wethouder Haan is een voorstander van tolheffing en lijnbussen. “Hiermee wordt het aantal auto’s en dus de milieuvervuiling verminderd.”

In de tentoonstelling behandelen de leerlingen van 4A onder meer verkeer in de loop der tijd, de ontstaansgeschiedenis van het gebied en het project van vorig jaar Plan je eigen ruimte. ‘4A_A4, de weg kwijt’ is hier een vervolg op. De expositie is samengesteld in het kader van een driedaagse maatschappelijke stage.
Ook de mening van de bezoeker over de A4 speelt in de tentoonstelling een belangrijke rol. Er is een koffiehoek ingericht als discussieruimte, men kan een voor- of tegenstem in een stembus deponeren en zijn of haar standpunt uiten via een memobord!

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 1 februari 2007 en is een aanrader voor jong en oud. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.