01-09-2010 — 

Geheel onverwacht overleed op 11 augustus 2010 de bekende voetbalmakelaar Ger Lagendijk (68). De vroegere zaakwaarnemer van onder meer Erwin en Ronald Koeman, stierf aan een hartstilstand tijdens een maaltijd waarmee hij een succesvolle contractverlenging van de Brazilliaanse aanvaller Everton bij Heracles wilde afronden.

Groepsfoto voetballers

De naam van Ger Lagendijk is aan Schiedam verbonden door zijn jarenlange spelen voor voetbalclub Hermes DVS. Eerst als profvoetballer, later als amateur. Voetbal domineerde het leven van Ger Lagendijk. Behalve als spelers, onderscheidde hij zich als scheidsrechter, bestuurder, spelersdirecteur en zaakwaarnemer voor vele  spelers en trainers in binnen- en buitenland.

De voetballer Lagendijk

Lagendijk transfereerde in 1970 op 28-jarige leeftijd voor 2.500 gulden van tweede divisionist Zwolsche Boys naar Hermes DVS. De Schiedamse club zat toen nog in de (laagste) divisie van het betaalde voetbal. Dat zou veranderen in het seizoen 1970-71, toen de KNVB (vermeende) armlastige clubs uit de sectie betaald voetbal verwijderde. Opeens was de club een amateurclub geworden, wat leidde tot vertrek van vele spelers zoals Ton Thie, Sije Visser en Kees van Kooten. Lagendijk bleef echter bij de club, en zou er de rest van zijn leven aan verbonden blijven.

Gangmaker

Tijdens de viering van het 125-jarig bestaan van Hermes DVS in 2009 leidde hij als presentator de grote gala-avond. Jack Kerklaan portretteerde hem in de jubileumuitgave ‘de Hermeskist’ als één van de Hermes DVS-leden die een stempel op de vereniging hebben gedrukt. Rond Lagendijk, die volgens Kerklaan één van de gangmakers binnen de club was, bestaan nog veel mooie verhalen en herinneringen. Zo blijft hij deel uitmaken van de Schiedamse geschiedenis.