09-10-2019 — 

Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan organiseert Lyceum Schravenlant een historische avond op donderdagavond 10 oktober. De aanvang is om 19.30 uur, de lokactie is natuurlijk in Lyceum Schravenlant aan de Hugo de Grootstraat 4. Reserveren of aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom!

Veel foto's van Schravenlant zijn terug te vinden in onze beeldbank.

Geschiedenisdocent dr.J.W.Verkaik zal vertellen over de schoolhistorie en bijzondere archiefvondsten die hij met leerlingen heeft gedaan. In samenwerking met het Gemeentearchief Schiedam is een historische tentoonstelling tot stand gekomen. Er zijn ook rondleidingen door het moderne en duurzame gebouw.

Lyceum Schravenlant heeft een interessante geschiedenis. Op 3 mei 1869 werd de Hoogere Burgerschool (HBS) te Schiedam geopend, met destijds 10 leraren en 21 leerlingen. Dat waren allemaal jongens, want pas vijftien jaar later werden meisjes toegelaten. In 1950 kwam de MMS erbij, en na bijna honderd jaar op het terrein bij de ruïne verhuisde de school, die scholengemeenschap Schravenlant ging heten, in 1967 naar het nieuwe gebouw in de wijk Nieuwland. In 2013 ging de nieuwbouw open, het duurzaamste schoolgebouw van Nederland.