12-05-2020 — 

Het Historisch Jaarboek Schiedam 2019 is uit, en te koop in de Schiedamse boekhandels en bij het Gemeentearchief Schiedam. En we hebben vijf mooie publicaties in de aanbieding.

Het thema van het jaarboek is 75 jaar bevrijding. Onderwerpen die in het Historisch Jaarboek 2019 aan bod komen zijn: de bombardementen op Wilton-Fijenoord, het werk van Gusto voor de Kriegsmarine, Sociëteit De Vrijheid 1945, 'bleekneusjes', “foute Schiedammers”, jodenverraadster Jeanne Valkenburg, de geschiedenis van spaarbanken Anno 1820 en 1823, jongerenkroeg de Quibus, een receptenboek van de familie Rijnbende, luchtfoto's door Jan van der Ploeg en het jaaroverzicht 2019. Het boek is voor € 24,68 verkrijgbaar bij het gemeentearchief. 

Aanbiedingen

Verschillende van onze publicaties zijn nu voordelig geprijsd. Zo bieden we nu de Historische Jaarboeken 2016 en 2017 samen aan voor tien euro, de Historische Atlas van Schiedam is (voor het eerst!) in de aanbieding voor zeven euro en de herdruk van het standaardwerk De Geschiedenis van Schiedam van Guus van der Feijst is nu voor acht euro te koop. Wie deze twee boeken samen aanschaft, betaalt slechts € 12,50! De meer dan vierhonderd bladzijden van Het Groot Schiedams Prentenboek kosten nu slechts vijftien euro.

Ook biografieën zijn nu voordelig geprijsd. Het boek over Zuster Keizer, wijkverpleegster in Schiedam-Oost, bieden we samen met de biografie van Cornelis Haga, pionier en diplomaat in Constantinopel, aan voor zeven euro. Ook de prijs van ‘De Rentmeester’, het verhaal van Alewijn de Groot en het De Groot Fonds, is verlaagd tot zeven euro. Over alle publicaties is meer informatie te vinden op hun eigen webpagina's.

Opgesomd

De aanbiedingen op een rijtje:
-Historische Jaarboeken Schiedam 2016 en 2017, 2 voor € 10,-
-Historische Atlas van Schiedam, stad van vis, schepen en jenever, € 7,- 
-De Geschiedenis van Schiedam (herdruk), € 8,-
-Historische Atlas en Geschiedenis van Schiedam samen voor € 12,50
-Het Groot Schiedams Prentenboek , € 15,-

Biografieën in de aanbieding:
- Zuster Keizer, wijkverpleegster in Schiedam-Oost 
 + Cornelis Haga, pionier en diplomaat in Constantinopel, samen voor € 7,-
- De Rentmeester, het ontstaan van het De Groot fonds, € 7,-

Betalen en verzending

Onze studiezaal is voorlopig nog gesloten voor bezoekers, en als we weer open zijn zal dat onder strikte voorwaarden zijn. De gemakkelijkste manier om publicaties bij ons aan te schaffen is de titels van uw keuze naar ons te e-mailen via archief@schiedam.nl onder vermelding van ‘boeken kopen’. U heeft de keuze tussen ophalen, dan zetten we een tasje met de boeken klaar bij de receptie van het Stadskantoor, of verzenden. In het laatste geval zullen we per bestelling berekenen wat de verzendkosten zullen zijn. Bij beide manieren van aanschaffen is vooraf betalen verplicht.