13-02-2012 — 

Het Gemeentearchief Schiedam organiseert in samenwerking met de Bibliotheek Schiedam het eerste ‘Restauratiecafé’, op zaterdag 2 maart 2013 van 13.00 tot 15.00 uur in de Stand-Up Bibliotheek in de Monopole. Op deze middag kunnen mensen van een expert leren hoe ze kleine beschadigingen aan hun favoriete boek kunnen repareren.

wk06_3.jpg
Een jeugdboek met een kapotte rug. (foto: J. van Kampenhout, Gemeentearchief Schiedam)

Advies of reparatie

Zoals wel bekend bewaart het Gemeentearchief informatie over Schiedam en Schiedammers van 1286 tot gisteren. Sommige stukken die we in bewaring krijgen, moeten eerst gerepareerd worden voor ze zuurvrij verpakt in de depots op een ideale temperatuur bewaard worden. Voor het schoonmaken en repareren heeft het archief een restauratie-expert in dienst, Hasan Calimli.

Heeft ú een favoriet boek dat beschadigd is? Een fotoalbum met een scheur, een notitieboekje dat uit elkaar valt of een letterlijk stukgelezen roman? Kom voor advies van, of zo mogelijk een reparatie door Hasan naar het restauratie-café in de voormalige bioscoop aan de Hoogstraat 99! Ook kinderen zijn natuurlijk van harte welkom!

Inschrijven

Geïnteresseerden kunnen gewoon langskomen in de Stand-up Bibliotheek om te kijken wat het Restauratiecafé inhoudt. Mensen die zeker weten dat ze deel willen nemen vragen we zich aan te melden.  Dat kan per telefoon (010-219 1919) of e-mail (archief@schiedam.nl) of de sociale media. Graag tot ziens op 2 maart!

Update

Wiebe Hoogeveen van Broodkast producties maakte een mooie reportage over het Restauratiecafé voor LookTV.