01-06-2014 — 

Het Gemeentearchief Schiedam lanceert een nieuwe, eenvoudiger te gebruiken, versie van SchiedamGen®. In de vernieuwde aktenzoeker zijn maar liefst bijna 188.000 akten over meer dan 200.000 personen opgenomen. En met de nu verkrijgbare archief-USB-stick zijn stukken nog chiquer te bewaren!

wk01_02.jpg

Wie Schiedammers in zijn of haar stamboom heeft, en hier meer van wil weten, komt vanzelf uit bij het Gemeentearchief Schiedam. Archieven bewaren immers (persoons)gegevens van de Burgerlijke Stand. Treffers kunnen voorkomen in aktes van geboorte, huwelijk of overlijden. Als de openbaarheidstermijn is verstreken zijn de aktes openbaar, en zijn deze ook via SchiedamGen® te raadplegen.

Wat is veranderd?

Door filters op jaar, plaats, soort en rol akte in te stellen, kunt u specifieker zoeken. Om een akte te kunnen downloaden, dient u eerst een account aan te maken en in te loggen. Bladeren en sorteren door de zoekresultaten is gemakkelijker. Wie een naam selecteert, krijgt direct een handig overzicht van de gevonden akten en relaties. Zo wordt de stamboom een stuk overzichtelijker!

Uitermate Schiedams Beheerssleuteltje

Mede om de vernieuwde versie van SchiedamGen® te vieren heeft het Gemeentearchief een nieuw product in de verkoop: een handzame gouden USB –stick (Uniek Schiedams Beheersleuteltje) van 8 gigabyte om al uw digitale stukken op te slaan. Studiezaalbezoekers die hun digitale ontdekkingen mee naar huis willen nemen maar een eigen usb-stick zijn vergeten, en verder iedereen natuurlijk, kunnen er nu voor slechts vijf euro een kopen bij onze balie!

 

(Gezien de administratiekosten die gemoeid zijn om een rekening te maken voor een bedrag rond de vijf euro is dit artikel niet per post verkrijgbaar.)