10-09-2013 — 

Genoeg te doen komende zaterdag, op de Dag van de Democratie! Het Gemeentearchief werkt mee aan het onderdeel dat het gemeentebestuur organiseert.

wk37_1.jpg

Wie zich op 14 september 2013 inschrijft in de tent met Schiedamse raadsleden op het Land van Belofte kan onder meer het Stadskantoor van binnen zien! En kinderen die mee gaan kunnen hun eigen verkiezingsposter laten maken!

 

Gemeentearchivaris Laurens Priester vertelt over de geschiedenis van de Gorzen, het luiden van de noodklok, het ontstaan van de Deltawerken en de effecten voor de Gorzen tijdens een Lunchlezing over de watersnoodramp en de Gorzen op zondag 15 september van 10.30 tot 13.15. De lezing vindt plaats op een ponton in de Voorhaven. Om 12.00 uur wordt aan boord van het stoomschip de Hercules een lunch geserveerd. Kosten: 15 euro. Vooraf opgeven is verplicht via info@cultureelforumschiedam.nl of per sms op 06-43004659

Update: presentatie

Bij de ontvangst in de Hagazaal werden filmbeelden en een powerpoint-presentatie getoond. De laatste kunt u ook bekijken. in powerpoint of in pdf.