03-09-2019 — 

Vaste bezoeker van het Gemeentearchief Schiedam Henk van der Waag is zaterdag 31 augustus 2019 benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Burgemeester van Nissewaard Foort van Oosten reikte hem de koninklijke onderscheiding uit in het Dorpshuis in Hekelingen. 

Foto: Beeldbank gemeente Nissewaard

Van der Waag woont in Spijkenisse maar is een goede bekende in Schiedam; al meer dan twintig jaar is hij een vaste bezoeker en in die tijd heeft hij veel archieftoegangen gemaakt. Hij komt al langer als vrijwilliger in de studiezaal dan de meeste medewerkers bij het gemeentearchief werken. Een archieftoegang is een soort inhoudswijzer voor een verzameling archiefstukken. Dit heeft Van der Waag niet alleen in en voor Schiedam gedaan, maar ook voor Rotterdam, Leiden en Brielle. Veel van de toegangen waar hij aan heeft gewerkt, zijn opgenomen in de Hollandse Genealogische Databank (via de webstek www.hogenda.nl) van ‘Ons Voorgeslacht’ de Hollandse Vereniging voor Genealogie. Voor deze vereniging heeft Henk van der Waag verschillende bestuursfuncties vervuld en was hij lang redacteur van het maandblad. 

Namens het gemeentebestuur van Schiedam kreeg onze Henk van der Waag een boeket bloemen. Links op de foto receptioniste Nita Jagmohan. Foto Gemeentearchief Schiedam