17-01-2003 — 

Het Gemeentearchief Schiedam biedt zijn bezoekers aan de studiezaal de mogelijkheid op een snelle en makkelijke manier zijn fotocollectie over Schiedam en Schiedammers te bekijken en daarvan afdrukken te bestellen via de digitale fotocatalogus SKOPEO.

Juigende mensen op het Stadserf

Vijf en een half jaar na de ingebruikneming van SKOPEO heeft het Gemeentearchief de mijlpaal bereikt van 25.000 digitaal beschikbare foto’s. Dit betekent dat tweederde van de fotocollectie is gedigitaliseerd.

Ter gelegenheid van dit gedenkwaardige feit is aan de Rotterdamse fotograaf Jan van der Ploeg gevraagd de 25.000ste foto te maken. Om duidelijk te maken dat het Gemeentearchief  niet alleen van gisteren is, luidde de opdracht een opname te maken van een recente gebeurtenis in Schiedam. Ons oog viel op het derde Stadserffestival, gehouden in het weekeinde van 28 en 29 juni, dat in het teken stond van de Portugese muziekcultuur.

Bovenstaande foto – nummer 25.000 in SKOPEO – geeft een beeld van de uitgelaten sfeer tijdens het Stadserffestival. Het Gemeentearchief Schiedam koos dit beeld van de uitgelaten sfeer tijdens het laatste Stadserffestival als 25.000ste digitaal beschikbare foto. Fotograaf: Jan van der Ploeg.