Omslag van DVD Wilton-Fijenoord

Compilatie van dertig jaar aan bedrijfsjournaals van Wilton-Fijenoord Speelduur ca. 60 minuten, extra journaal 37 minuten € 7,71 (excl. eventuele verzendkosten).

Bedrijfsjournaals

Dertig jaar lang, van 1953 tot en met 1982, maakte de Dok- en Werfmaatschappij Wilton-Fijenoord in eigen beheer een bedrijfsjournaal met daarin de hoogtepunten van het afgelopen jaar. De nieuwbouw en reparatie van schepen, doop en tewaterlating, bedrijfsopleidingen, personeelsverenigingen, jubilea, koninklijke bezoeken en bedrijfsvoering; al deze onderwerpen kwamen aan bod in de filmjournaals van het bedrijf waar op het hoogtepunt meer dan 7.500 Schiedammers werkzaam waren. Het Gemeentearchief Schiedam is de trotse eigenaar van dit historisch belangrijke beeldmateriaal.

'Wilton'

In 2004 zijn alle bedrijfsjournaals van Wilton-Fijenoord geconserveerd en gedigitaliseerd. Iedereen kan nu bij het Gemeentearchief deze films vanaf dvd bekijken. Ter gelegenheid van de Landelijke Archievendag op 30 oktober 2004 heeft het Gemeentearchief Schiedam 'Wilton' gemaakt, een ruim 60 minuten durende compilatie uit bijna 19 uur materiaal. Bij de tweede druk uit 2011 is tevens als extra het eerste bedrijfsjournaal in kleur uit 1976!

'Wilton' is een productie van het Gemeentearchief Schiedam i.s.m. Het Kader Audiovisuele Produkties BV Rotterdam.